ВОЛОГІСТЬ. УМОВИ ДЛЯ КУЛЬТУР

На фото – лабораторні ваги.

Аналізування вологості насіння у сушильній шафі відбувається за одним принципом – втрати вільної вологи.

Відмінності аналізу вологості для культур:

  1. маса середньої проби;
  2. маса робочої проби;
  3. температура висушування;
  4. тривалість висушування;
  5. кратність висушування;
  6. потреба у попередньому подрібненні;
  7. вага помелу для аналізу;
  8. допустимі значення за нормативними документами.

Наприклад, умови для соняшнику:

  1. маса середньої проби  – 1 кг;
  2. маса робочої проби – 50 г;
  3. температура висушування – 130 °С;
  4. тривалість висушування – 60 хв;
  5. однократне висушування;
  6. висушують цілими – 5 г;
  7. для усіх категорій насіння – не більше 10 %.Титул 22-21

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порядок розгляду скарг Акт рекламації